Lederutvikling

En god leder kan man være på mange måter

...og det finnes mange forskjellige måter å lete på, som alle fører til gode resultater.
Vi mener at de viktigste forutsetningene for å ha suksess som Leder i dag er at: 
-  Man kjenner seg selv, sine styrker og utviklingspunkter
-  Man er bevisst om «svake sider»  og kan kompensere for dem gjennom å lære nye strategier, være flink til å delegere osv.
- Man er interessert i å utvikle seg løpende, man vet at det alltid er mer å lære
- Man er interessert i å utvikle sine medarbeidere

Vi har derfor utviklet et individuelt Lederforløp, som med utgangspunkt i Enneagrammets 9  personlighetstyper støtte Lederen på netopp disse punktene.
Forløpet består av en test med opfølgende samtale, et kurs og et personlig coachingforløp – evt. supplert med andre elementer, som beskrevet nedenfor.

Målet med dette Lederutviklingsforløpet er:

  • Utvikling av Leadership ferdigheter: Motivasjon, kommunikasjon, feedback, teamutvikling, konfliktløsning m.m.
  • Forbedret evne til å lede gjennom å motivere den enkelte og gruppen.
  • Større gjennomslagskraft gjennom selvinnsikt og øket identifikasjon av egen lederstil.
  • Igangsette en personlig utvikling for Lederen, som kan fortsette etter forløpet.

Innhold:
Et Lederutviklingsforløp  skreddersys til bedriften eller den enkelte Leder og består av :

Enneagramtest og oppfølgende samtale. Kartlegging av Lederens personlighet, motivasjon og kommunikasjonsstil. 

Kartlegging av ledelsesoppgaver, særlige utfordringer og personlige mål. Over 1-2 coachingtimer oppstilles lederens personlige utviklingsmål. 

Kurs i Enneagrammet. Hvis flere Ledere deltar i forløpet tilbys felles kurs. Vi kan også anbefale at både Leder og medarbeidere deltar på et Enneagramkurs, så det skapes et felles språk – på denne måte vil Lederen også få en betydelig øket forståelse av medarbeiderne. - Hvis det bare er en enkelt Leder som skal delta i forløpet, anbefaler vi deltakelse i åpne kurs på skolen vår.

Personlig Ledercoaching og Rådgivning. I forløpet inngår min. 10 timer fordelt på 6-7 møter med personlig coaching og rådgivning. Denne delen består dels av oppfølging på Lederens personlige mål, dels av rådgivning i forhold til ledelse av de forskjellige typer medarbeidere.  I forløpet trenes også Lederens evne til å fortsette sin personlige utvikling gjennom målsetting og selv-evaluering.

Individuelle oppgaver. En viktig del av forløpet er praktisk anvendelse av den nye læringen.  

Lederen vil derfor få  spesifikke oppgaver som skal trenes og som coachen følger opp på. Oppgavene defineres av Leder og Coach i samspill. Eksempler på oppgaver kan være å trene en mer tydelig kommunikasjon, eller å bli bedre til å gi konstruktiv feedback. 

Evaluering og selv-feedback.  I den siste time av forløpet lages en plan for hvordan Lederen kan jobbe videre og løpende evaluere seg selv og fremskrittene sine.

OBS: Vi underviser på flytende norsk, dansk eller engelsk!

Kontakt oss for et uforpliktende møte på tlf. (+47) 46 93 60 30 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kurs-og-Coaching-logo

Kontakt oss

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller ring på tlf. (+47) 46 93 60 30

 

Adresse

Torggata 1, 6.et.
0181 Oslo

Meld deg på vårt nyhetsbrev